Despre revitalizarea cutiilor de viteze automate sau manuale - XADO Romania

Cauta in site
Go to content

Main menu:

CONTACT
DESPRE REVITALIZAREA CUTIILOR DE VITEZE MANUALE, TRANSMISIILOR MECANICE SI CUTIILOR DE VITEZE AUTOMATE

49. Va fi de folos aplicarea de revitalizant XADO in cazul unei transmisii zgomotoase?
Exista doua mari cauze pentru zgomot crescut in functionarea mecanismelor din componenta transmisiilor de vehicule. Zgomotul poate apare gradual - impreuna cu cresterea numarului de kilometri parcursi, in mod crescator - si este un rezultat  direct al uzurii danturilor rotilor dintate, axelor si/sau rulmentilor din componenta mecanismelor transmisiei. In acest caz aplicarea de revitalizant XADO este intotdeauna de folos, impreuna cu inlocuirea uleiului cu un produs de calitate; pentru rezultate optime noi va recomandam lubrifiantii din gama XADO Atomic Oil pentru transmisii mecanice. Totusi, in unele cazuri mai rare, transmisia este zgomotoasa inca de la inceputul functionarii (de noua) ca rezultat direct al unor deficiente de productie, cauzand probleme la schimbarea treptelor de viteza si/sau creand zgomot in functionare datorita angrenarii necorespunzatoare a danturilor rotilor dintate din angrenaje. Revitalizantul va fi de folos si in acest caz, dar daca deficientele sunt substantiale, zgomotele in functionare se vor reduce semnificativ existand totusi posibilitatea ca acestea sa nu dispara complet.
50. Cum poate fi asigurata precizia schimbarii treptelor de viteza?
Precizia schimbarii treptelor de viteza poate fi asigurata prin formarea unui nou strat protector metalo - ceramic pe suprafetele de frictiune ale inelelor de sincronizare a treptelor de viteza. Caracteristica distinctiva a revitalizantului XADO este aceea ca stratul protector se formeaza pe orice suprafata metalica de frictiune, din aliaje feroase si neferoase, la fel de bine. Acest fapt este evident in special in cazul inelelor de sincronizare, care sunt produse din aliaje de bronz sau din aliaje de materiale neferoase, si sunt responsabile pentru sincronizarea schimbarilor treptelor de viteza, avand suprafete de frecare comune cu rotile dintate din aliaje metalice feroase.
51. Ce tip de gel revitalizant XADO trebuie folosit in cutiile de viteze robotizate moderne, pozitionate intre cutiile de viteze manuale si cutiile de viteze automate?
Cutiile de viteze robotizate, cele cu ambreiaj dublu sau transmisiile cu dublu ambreiaj sunt cutii de viteze mecanice (care nu au in componenta mecanismelor ambreiaje actionate hidraulic) imbunatatite cu automatizari. Pentru tratarea acestora, noi va recomandam sa utilizati gelurile revitalizante pentru transmisii mecanice.
52. Ce tip de gel revitalizant XADO trebuie folosit in cutiile de viteze manuale care utilizeaza pentru lubrifiere fluid ATF, pentru cutii de viteze automate?
Pentru unele modele moderne de cutii de viteze manuale (care nu au in componenta mecanismelor ambreiaje actionate hidraulic) unde este folosit pentru lubrifiere fluidul ATF, va recomandam pentru tratare sa utilizati gelurile revitalizante pentru transmisii mecanice, in cantitatea necesara pentru volumul de ulei utilizat pentru lubrifiere.
53. Va afecta revitalizantul XADO performantele ambreiajelor cu patinare limitata din componenta diferentialelor auto - blocante tip LSD?
Nu, nu va afecta functionarea LSD. Revitalizantul XADO poate fi aplicat fara restrictii in puntile care contin diferentiale auto - blocante. Aceste ansambluri sunt proiectate astfel incat transferul de cuplu catre ambreiajele cu patinare limitata are loc prin intermediul uleiului si depinde in mod direct de vascozitatea acestuia. Revitalizantul XADO nu are nici un efect asupra vascozitatii si a proprietatilor fizico - chimice ale uleiului de transmisie.
54. Cutiile de viteze automate de tip CVT, care functioneaza cu varierea continua a raportului de transmitere si au in componenta curele de transmisie metalice in V (sau cu componente metalice), au probleme diferite in functionare. Va ajuta revitalizantul XADO la rezolvarea acestora?
Da, utilizarea de revitalizant XADO va fi de un real folos. Punctele slabe ale unitatilor cu variere continua a raportului de transmitere sunt suprafetele de contact in V (sub forma de pana) dintre cureaua de transmisie si fulii si tocmai aceste suprafete de contact vor fi protejate de catre revitalizantul XADO in urma efectuarii tratamentului.  Stratul metalo - ceramic va fi creat si va proteja de asemenea si alte piese metalice care au suprafete de frecare, cum ar fi roti dintate, rulmenti si/sau cuplaje mecanice. Pentru rezultate optime ale tratamentului, XADO a creat un fluid sintetic de transmisie special dezvoltat pentru aceasta aplicatie: XADO CVT, pe care vi-l recomandam spre utilizare impreuna cu revitalizantul XADO in cutia dumneavoastra de viteze de tip CVT.
 
2016 Copyright XADO Romania. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu