Despre vaselinele cu revitalizant xado - XADO Romania

Cauta in site
Go to content

Main menu:

CONTACT
DESPRE VASELINELE CU REVITALIZANT XADO SI APLICATII INDUSTRIALE

55. Un rulment este zgomotos. Ce fel de revitalizant XADO trebuie utilizat in acest caz?
Impreuna cu gama de geluri revitalizante, XADO produce si o gama completa de vaseline cu revitalizant. Pentru alegerea corecta a tipului de vaselina ce trebuie utilizat, trebuie sa determinati sau sa aproximati cat mai exact gradul de uzura acumulat in functionare de catre mecanismul ce trebuie tratat. Vaselina XADO 10% pentru Protectie (culoare: portocaliu) se aplica pentru piesele noi si/sau cu o uzura insignifianta (aproape noi) si este un substituent multifunctional al oricarui tip de vaselina de uz general utilizata pentru lubrifierea mecanismelor. Vaselina XADO 50% pentru Remediere (culoare: verde) contine mai multe componente active. Aceasta vaselina nu numai ca va proteja suprafetele de lucru ale pieselor, dar va si restaura forma geometrica originala a acestora. Se aplica pentru unitati si/sau mecanisme cu o uzura care au o uzura de pana la 50%. Vaselina XADO 80% pentru Reparare (culoare: rosu) aplica pentru unitati si/sau mecanisme cu o uzura care au o uzura de pana la 80%. De asemenea, puteti alege varianta de ambalare a produsului, in functie de cantitatea de vaselina care va este necesara: tub de 125 ml, cartus de 450 ml, spray de 400 ml sau containere mai mari (acestea sunt disponibile doar la comanda).
56. Cum se aplica in mod corect vaselina XADO in rulmenti?
Regulile de aplicare sunt aceleasi ca si la oricare alta vaselina. Mai intai trebuie indepartata complet vaselina veche si apoi se adauga cea noua; se umple doar jumatate din spatiul disponibil. Dorinta de a umple complet tot interiorul rulmentului cu vaselina este o greseala destul de frecventa. Adaugarea unor cantitati de vaselina mai mari decat cele necesare nu va duce decat la supraincarcarea rulmentului, rezultand supraincalzirea, eliminarea vaselinei si grabirea procesului de uzura a rulmentului. In continuare va vom prezenta cateva cantitati recomandate de vaselina:
1.rulment standard 907 (6-256907E1S17) = 6 - 8 ml
2.rulment standard 804 (6-7804U) = 2 - 3 ml
3.rulment  standard 805 (6-7805U) = 4 - 6 ml
Vaselina XADO se poate utiliza pe toata perioada exploatarii rulmentului (sau a altor piese lubrifate cu vaselina) si necesita inlocuire conform recomandarilor tehnice ale producatorului.
57. Ce trebuie facut daca vaselina veche este foarte greu de indepartat?
Utilizati vaselina "80% Reparare". Adaugati aceasta vaselina peste cea deja existenta in mecanism. Concentratia inalta a revitalizantului din aceasta vaselina ofera posibilitatea de a remedia piesele uzate, refacandu-le dimensiunile originale si asigurand in viitor o perioada de exploatare mult mai mare decat in cazul utilizarii de vaseline normale. Toate vaselinele XADO sunt compatibile cu vaselinele de uz general, iar in cazul utilizarii corecte, practic poate fi remediat orice mecanism.
58. Se poate repara folosind XADO doar un singur rulment, separat de ansamblul in care el functioneaza?
Teoretic un asemenea procedeu este posibil dar trebuie avut in vedere un amanunt: la revitalizarea unui rulment in regim de lucru se produce punerea in contact a suprafetelor de frecare, ceea ce duce la reusita procesului de revitalizare. Daca insa revitalizarea s-ar face artificial (in mod separat), atunci dupa introducerea unui asemenea rulment in mecanism, se poate intampla ca exact acele suprafete perfect revitalizate sa nu fie utilizate in functionare. Concluzia ar fi: efectuarea revitalizarii in timpul functionarii rulmentului face ca procesul sa se desfasoare in conditii optime.
59. O companie are in exploatare un numar mare de strunguri si alte tipuri de utilaje pentru prelucrari mecanice. Pot fi tratate cu revitalizant XADO?
Strungul este un mecanism destul de sofisticat, dar totusi este tot un mecanism, de aceea este evident ca revitalizarea va imbunatati toate caracteristicile lui functionale. Fara a ne repeta, vom atrage atentia la eficienta aplicarii de revitalizant XADO pentru strunguri de inalta precizie. Universalul (mandrina principala) este cea mai importanta parte a strungurilor pentru prelucrarea metalelor. Acesta este un mecanism foarte incarcat care lucreaza si cu viteze inalte (uneori chiar pana la 30.000 rotatii pe minut, iar la strunguri de slefuire si prelucrare in coordonate - pana la 80.000 rotatii pe minut!). Aceste turatii mari de lucru adeseori inseamna o uzare rapida. Specialistii stiu ca repararea acestor mecanisme de cele mai multe ori necesita cheltuieli considerabile din cauza dificultatii lucrarilor si preturilor mari ale pieselor. XADO ofera o sansa unica de a evita aceste incomoditati operationale si cheltuieli ridicate de mentenanta.
60. Stratul metalo - ceramic protejeaza si metale neferoase?
Stratul metaloceramic se formeaza pe toate suprafetele de frecare "metal - metal", inclusiv pe metale neferoase si aliaje ale acestora. La dezasamblarea unui motor cu ardere interna, de exemplu, se vede clar ca stratul metaloceramic s-a depus nu numai pe suprafata interioara a cilindrului, dar si pe suprafata de lucru a cuzinetilor arborelui cotit sau pe piston (aliaje de aluminiu). La fel putem vedea (in conformitate completa cu teoria), ca in locurile cu uzuri mai mari se formeaza un strat mult mai gros. La revitalizarea reductoarelor cu melc, stratul metaloceramic se formeaza atat pe suprafata de lucru a melcului cat si pe roata melcata (dintata), care de regula este din metal neferos.
61. Compresoarele de aer pentru uz industrial pot fi tratate cu XADO?
Da, practic toate modelele. Prin tratare se obtine cresterea presiunii uleiului, reducerea jocurilor din mecanisme, inlaturarea abaterilor si devierilor de la dimensiunile originale ale cilindrilor si pistoanelor, refacerea suprafetelor uzate cu pana la 0,5 mm. Nu se supun tratarii cilindrii si pistoanele din componenta compresoarelor pentru oxigen (din cauza lipsei uleiului, utilizat de revitalizantul XADO in calitate de fluid de transport).
 
2016 Copyright XADO Romania. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu